Hogyan írjunk pályázatot? Íme, a teljes útmutató

0

Ezeket a lényeges szempontokat figyelembe kell venni a sikerhez.

A pályázás remek lehetőség a vállalkozása fejlesztésére, azáltal, hogy a közszféra számára nyújt szolgáltatásokat. Ha megtalálja a cége profiljának legmegfelelőbb pályázati lehetőséget, biztosítania kell, hogy maximálisan kihasználja azt. Most segítünk áttekinteni, hogyan írhatja meg a lehető legjobb pályázati anyagot!

Kimerítő, de fontos folyamat a pályázat megírása előtt, hogy pontosan utánanézzen annak amiről ír. Különösen, hogy ezt a munkát sokan nem végzik el, amikor először pályáznak. Persze, könnyű gyorsan belevágni, és habozás nélkül megpróbálni válaszolni az előttünk álló kérdésre, ám így elmulaszthatjuk a fontos kérdések megválaszolását, és lényeges információkat hagyhat ki.

Akik még csak ismerkednek a pályázatírással, gyakran a saját visszhangkamrájukba kerülhetnek – arra a kérdésre adják le a választ, amelyet szerintük az értékelőnek fel kellene tennie, nem pedig arra, amit valójában feltett. A pályázatírásnak ez a megközelítése gyakran rossz eredményhez vezet.

Mielőtt elkezdene ajánlatokat írni, győződjön meg arról, hogy valóban teljesíti-e a specifikációban meghatározott feltételeket, elkerülve az időveszteséget. Fontolja meg például, hogy megfelel-e az alapvető pénzügyi feltételeknek, és eleget tud-e tenni a vevő követelményeinek?

Rendelkezik a szükséges akkreditációkkal és tagságokkal, valamint a szerződéskötéshez szükséges tapasztalattal? Ha nem, akkor valószínűleg teljesen kizárják a folyamatból, vagy rossz pontszámot kap.

A pályázati kérdések gyakran több kulcsfontosságú pontból állnak, és a pontszámok egyenlően oszlanak el az egyes szakaszokon. A pontszámok maximalizálása érdekében úgy kell részekre bontania a kérdést, hogy az összes pontra kitérjen.

Könnyítse meg a vásárló életét: legyen tömör

A vevőknek potenciálisan több száz pályázati beadványt kell értékelniük, így szerencsés, ha az anyag könnyen olvasható, és egyértelműen kiemeli a specifikációnak való megfelelőséget.

Használjon címsorokat, és hanyagolja az üres szöveget, amely nem ad értéket a pályázathoz, csak összezavarja az értékelőt! Ha valamit kevesebb szóval is ki lehet fejezni, tegye meg. A felsoroláspontok könnyen olvashatóvá teszik a szöveget, és gyakran sokkal többet mondanak a puszta szavaknál.

Miután megírta a válaszát, mindig győződjön meg arról, hogy azt teljes körűen lektorálta. A helyesírási és nyelvtani hibák rossz fényt vetnek a beadványára, rávilágítva az odafigyelés hiányára.

Kérdezze meg kollégáját, a vezetőjét vagy igazgatót – több szem többet lát, és segíthet azonosítani a felesleges mondatokat, ellentmondásokat vagy épp a további beépíthető tartalmakat és pontokat.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Transzcendentális meditáció tippek a jobb koncentráció és memória érdekében

A transzcendentális meditáció ™ egyre több figyelmet kap mint eszköz a jobb mentális…