Hogyan írjunk pályázatot? Íme, a teljes útmutató

0

Ezeket a lényeges szempontokat figyelembe kell venni a sikerhez.

A pályázás remek lehetőség a vállalkozása fejlesztésére, azáltal, hogy a közszféra számára nyújt szolgáltatásokat. Ha megtalálja a cége profiljának legmegfelelőbb pályázati lehetőséget, biztosítania kell, hogy maximálisan kihasználja azt. Most segítünk áttekinteni, hogyan írhatja meg a lehető legjobb pályázati anyagot!

Kimerítő, de fontos folyamat a pályázat megírása előtt, hogy pontosan utánanézzen annak amiről ír. Különösen, hogy ezt a munkát sokan nem végzik el, amikor először pályáznak. Persze, könnyű gyorsan belevágni, és habozás nélkül megpróbálni válaszolni az előttünk álló kérdésre, ám így elmulaszthatjuk a fontos kérdések megválaszolását, és lényeges információkat hagyhat ki.

Akik még csak ismerkednek a pályázatírással, gyakran a saját visszhangkamrájukba kerülhetnek – arra a kérdésre adják le a választ, amelyet szerintük az értékelőnek fel kellene tennie, nem pedig arra, amit valójában feltett. A pályázatírásnak ez a megközelítése gyakran rossz eredményhez vezet.

Mielőtt elkezdene ajánlatokat írni, győződjön meg arról, hogy valóban teljesíti-e a specifikációban meghatározott feltételeket, elkerülve az időveszteséget. Fontolja meg például, hogy megfelel-e az alapvető pénzügyi feltételeknek, és eleget tud-e tenni a vevő követelményeinek?

Rendelkezik a szükséges akkreditációkkal és tagságokkal, valamint a szerződéskötéshez szükséges tapasztalattal? Ha nem, akkor valószínűleg teljesen kizárják a folyamatból, vagy rossz pontszámot kap.

A pályázati kérdések gyakran több kulcsfontosságú pontból állnak, és a pontszámok egyenlően oszlanak el az egyes szakaszokon. A pontszámok maximalizálása érdekében úgy kell részekre bontania a kérdést, hogy az összes pontra kitérjen.

Könnyítse meg a vásárló életét: legyen tömör

A vevőknek potenciálisan több száz pályázati beadványt kell értékelniük, így szerencsés, ha az anyag könnyen olvasható, és egyértelműen kiemeli a specifikációnak való megfelelőséget.

Használjon címsorokat, és hanyagolja az üres szöveget, amely nem ad értéket a pályázathoz, csak összezavarja az értékelőt! Ha valamit kevesebb szóval is ki lehet fejezni, tegye meg. A felsoroláspontok könnyen olvashatóvá teszik a szöveget, és gyakran sokkal többet mondanak a puszta szavaknál.

Miután megírta a válaszát, mindig győződjön meg arról, hogy azt teljes körűen lektorálta. A helyesírási és nyelvtani hibák rossz fényt vetnek a beadványára, rávilágítva az odafigyelés hiányára.

Kérdezze meg kollégáját, a vezetőjét vagy igazgatót – több szem többet lát, és segíthet azonosítani a felesleges mondatokat, ellentmondásokat vagy épp a további beépíthető tartalmakat és pontokat.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Születendő gyermek gondolatai

Csak is velem lehet teljes az életed Gyermeknap van. Ma ezért is többször gondolsz rám, ma…