Hogyan hirdessünk termőföldet?

0

Ha Önnek nincs termőföldje, és még nem találkozott a termőföld-hirdetés jelenségével, akkor ez a fogalom most újdonságként hathat. Ha viszont birtokol ilyet, úgy már nem.

A termőföld egy olyan földrészletet jelent, amely megtalálható az ingatlan-nyilvántartásban. A termőföld röviden a települések külterületén fekvő területeket jelentheti.

Mivel ez így elég gyenge definíció, bontsuk ki egy kicsit. Termőföld lehet a szántó, valamilyen kert, rét, szőlő, de akár még a rét vagy a nádas is. Attól függ, hogy a település a terület művelési ágba besorolt területként tartja-e nyilván. (A termőföld fogalmát a 2007. évi CXXIX. törvény,[1] illetve az azt módosító 2013. évi CLXIX. törvény rögzíti pontosan.)

Ha Ön értékesítené termőföldjét

Választhat, hogy megbíz egy ingatlan-értékesítő céget, de választhat úgy is, hogy saját maga próbálja értékesíteni. Utóbbi esetben mire kell figyelnie?

Nyilván érdemes igénybe venni a termőföld elhelyezkedéséhez leginkább passzoló helyi hirdetési adottságokat. Ez lehet egy hirdetőtábla az önkormányzatnál, helyi újság, vagy akár egy helyi szórólapozási akció is.

Azonban ha nagyobb körből merítene magának vevőt, érdemes az online hirdetési formák felé fordulnia.

Az online ingatlanhirdető oldalak nem mindegyike rendelkezik termőföldre vonatkozó blokkokkal, így talán oda nem is érdemes megjelentetnie a hirdetését. Ha a megjelenési felületeket nézi át, figyeljen arra, hogy kifejezetten legyen termőföldre vonatkozó szekció, ahol eleve ilyen jellegű hirdetések jelennek meg az oldalon.

Ha ennek hiányában teszi fel a hirdetését valamely hirdető portálra, még idegenül is hathat a termőföld hirdetés egy eladó nyaralókkal telerakott oldalon.

Hogyan írja meg a hirdetését?

Felgyorsult világunkban rövid üzeneteket képesek befogadni az online világban egy-egy oldal látogatói, így a hirdetésünk elkészítésekor erre különösen ügyelnünk kell. Egy hirdetés legrövidebb része mindig a címsor. Készítsen 4-5 szavas címsort és ne hosszabbat, de abban igyekezzen minél ütősebben, figyelemfelkeltően megfogalmazni az üzenetét.

A rövid, de figyelemfelkeltő címsor után a hirdetés leíró részében már bővebben kifejtheti a hirdetett termőföldjének a tulajdonságait, de maradjon ennek a megfogalmazásában is tömör, és lényegre törő. Az ún. száraz adatokat pedig hagyja az adatoknak fenntartott szakaszra a hirdetőfelületen.

Tehát rövid, tömör leírás inkább adatok nélkül, és az adatok rögzítése külön, a hirdetés-összeállító felületen az erre a funkcióra fenntartott szakaszban történjen.

Termőföld hirdetéshez is elkél a fotó!

Bármennyire is lényegtelennek tűnik, ne tegye azt, hogy a szántó, vagy a szőlő széléről „lő” egy fotót a mobiljával és azt feltölti a hirdetéshez, és „ennyi”. Mint a lakás, vagy a ház hirdetéseknél is, bizony itt is elkél a jó fotó, és ha lehetősége van rá, akár 10-et is publikáljon.

Mivel mindannyian szeretünk szép képeket nézegetni, ezt kihasználva közelebb lehet hozni a vásárlót a területhez. Látott már borászat weboldalát? A végtelen sorokban futó szőlőtőkék zöldjét a lemenő nap fényében? A mosolygó embereket a szüreten? A szakértő szemmel szőlőt mustráló gazdát?

Ők már tudják, hogy lényeges jól bemutatni a portékát, hisz a megélhetésük függhet tőle. Ne adjuk alább a vizuális anyagunknál egy hirdetés kapcsán sem a minőséget! Készítsen inkább 50 fotót, amiből ki tudja válogatni a 10 legjobbat, és szánja rá azt a fél napot, hogy körbesétálja a területet azzal a fókusszal, hogy honnan lehetne a legjobb képeket készíteni róla.

Sosem tudhatja, melyik képe fogja végérvényesen döntésre késztetni a lehetséges vevőjét, hogy felvegye Önnel a kapcsolatot, de az esélyt meg kell adni neki, hogy nézelődhessen. Ráadásul a termőföld környéke is lehet az a csábító terület, ami miatt végül emellett döntenek.

Végezetül pedig hirdetése elhelyezésénél figyeljen arra, hogy olyan hirdetési oldalra tegye fel a hirdetését, mint például az Ingatlan Tender oldala is, ahol letisztult megjelenés mellett és akár mobiltelefonon is könnyen megtekinthető felületeken gyorsan letöltődően és jól kezelhetően jelennek meg a hirdetések. Ez Önnek is fontos lehet, amikor a hirdetését feltölti, és a látogatónak is, aki a leendő termőföldjét keresi.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Mik a bandázs zsinórok és mire használhatóak?

A bandázs zsinórok, más néven szövetzsinórok, sokoldalú eszközök, amelyek számos területen…