Gyorsan elvégezhető felújítási munkák, amelyek új színt visznek az otthonodba

0

Időről időre felmerül bennünk az igény, hogy új színt vigyünk az otthonunkba, valamint az idő nyomait, mely az amortizáció formájában jelenik meg, nem árt időnként eltüntetni. Most, amikor mind az alapanyagok árai, mind a szakemberek munkadíjai az egekben vannak, joggal merül fel bennünk ötletként, hogy mi lenne, ha saját magunk végeznénk el a felújítási munkákat.

Vannak olyan munkák, melyek esetében jobb inkább megvárni és kifizetni a megfelelő szakembert, míg másokat kis utánajárás után, akár magunk is megcsinálhatunk. Cikkünkben három olyan felújítási munkát ismertetünk röviden, melyekkel a megfelelő előkészületek után, magunk is megpróbálkozhatunk.

Bútorfelújítás

A régi bútorok felújítása igen kreatív és egyben nagyon látványos eredményt produkáló munka, mely segít új életet lehelni a megfáradt bútordarabokba. A bútorfestés segítségével egészen más stílust adhatunk bútoraink számára.

Első lépésként elő kell készíteni a bútor felületét, mely során távolítjuk el a régi festéket, szennyeződéseket, a bútort károsító rovarokat, vagy épp a sérüléseket. Ezt követi a festés melyhez érdemes tejfestéket választani, majd az antikolás és dekorálás, végül pedig a felületzárás.

Falfestés

A falfestés segítségével szintén látványos változást érhetünk el otthonunkban, anélkül, hogy rengeteget kellene költenünk szakemberre. A festés előtt elő kell készíteni a falat. Ha már legalább 4-5 réteg festék van a falon, akkor ezt el kell távolítani az igazán szép eredmény érdekében.

Ezt követően javíthatjuk ki gletteléssel a fal hibáit, miután a glett megszáradt le kell csiszolnunk a felületet, amelyre utolsó lépésként a falfesték kerül. A festéket legegyszerűbben festőhengerrel vihetjük fel.

Burkolás

A burkolási munkák közül a járólap és a csempe lerakása kicsit nagyobb körültekintést igényel, azonban a laminált padló lerakásába, akár magunk is belevághatunk, mivel a klikkes laminált parketta lerakása meglehetősen egyszerű.

A burkolás első lépése az aljzatkiegyenlítés, ezt követi a padlóalátét fektetése, melyre végül a laminált parketta lapok kerülnek. A lapokat lerakás előtt legalább 48 órára a szobában kell tárolni, hogy átvegye a helyiség hőmérsékletét.

A lerakást, ha most burkolunk először, érdemes lehet megtervezni, a fektetéshez számos hasznos videó is segítséget nyújt, ha bizonytalanok vagyunk, hogy kerüljenek egymás mellé a parketta darabok. A laminált parketta lerakásának utolsó lépése a szegélylécezés.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk a lakásfelújításhoz. A cikk megírásában a Goodness.hu, az Onside.hu és a Sociable.hu magazin szerkesztői voltak a segítségünkre!

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Leghatásosabb „gyógyszer” az Ajkai Kórház sebészetén

Az utóbbi hetekben műtét és azt követő kontrollok, varratszedés, injekciók miatt több időt…