Fújható szigetelés és fajtái

0

Napjainkban egyre gyakrabban hallani a fújható szigetelésről. A kőzetgyapot, fagyapot és az üveggyapot is alkalmazható befújásos módszerrel, nem véletlen, hogy a felkapott szigetelések közé tartozik.

Az üveggyapot anyaga fújáskor is könnyű marad, ami nem terheli a tetőszerkezetet, miközben gondoskodik a hang- és a tetőszigetelés meglétéről. Az sem mindegy, hogy remek tűzállóságot mutat, miközben kiváló nedvszívó, így a penész is elkerülhető vele.
Az anyag ráadásul szervtelen, tehát a kisállatok is kerülni fogják, nem akarnak majd a mi szigetelésünkből lakmározni.
A fújható üveggyapot lényegesen eltér a hagyományostól. Nem kell táblákat venni, nem kell se mérni, se vágni, így felesleges anyagveszteséggel sem kell számolnunk.
Amikor a táblákat egymáshoz kell illesztenünk, akkor számolni kell a későbbi elmozdulásokkal, ráadásul a munka is lényegesen tovább tart, miközben nagyobb kosz keletkezik. A fújható üveggyapothoz csak egy befújó csőre lesz szükség, és az a legkisebb résekbe is gond nélkül bejut.

A másik kedvenc a purhab

Amikor fújható szigetelésről beszélünk, akkor nem szabad megfeledkezni a purhabról, vagyis a poliuretánról. Ez az anyag már egy évszázaddal ezelőtt megjelent, és sokáig használták az autóiparban és a bútoriparban.
A szórásos technológiának hála a legkisebb helyekre is eljuttatható, miközben résmentesen és varratmentesen szigetel. Ez azt jelenti, hogy nem fognak hőhidak keletkezni (csökkenti a fűtésszámlát), miközben végig átereszti a párát, tehát megakadályozza a penész megjelenését.
A fújható purhab 30 percen belül megszilárdul, így a szigetelés egyetlen nap alatt elvégezhető (a lakás méretétől függően). A munka végig szagtalan és az egészségre ártalmatlan, csak a fújás pillanatában kell figyelni, hogy a hab ne jusson be a tüdőbe. Amikor eléri a keménységét, akkor onnantól kezdve nem fog változni, még az idő múlásával sem kell a zsugorodástól vagy a porlástól tartani.
Nincs több anyagszállítási költség, ahogy bontási költség sem! Ha pedig hozzátesszük, hogy a természetre sem jelent veszélyt, akkor joggal nevezhetjük az egyik legkeresettebb fújható szigetelésnek.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A háziállat testbeszédének megértése

A kutyák testbeszéddel kommunikálnak, beleértve a szemeket, a füleket, a szájat és a test …