Ereszt a wc tartály vagy nem áll le és csak szívja a vizet?

0

Nincs is annál bosszantóbb, amikor éjjel arra kelünk fel, hogy csöpög a csap, vagy a WC tartálya rendetlenkedik. Pedig a probléma könnyedén és gyorsan orvosolható.

Lehet, hogy egy ideig toleráljuk az állandó csöpögést, de aztán eljön az a pillanat, hogy nem bírjuk tovább és vagy mi esünk neki a tartályszerelésnek, vagy azon nyomban keresünk egy megbízható céget, akik pikk-pakk rendbe teszik a dolgot.

wc tartály szerelés azonban nem is olyan egyszerű feladat annak ellenére, hogy ma már magánszemélyek is be tudják szerezni az összes alkatrészt. A javítás mindenképpen szakértelmet kíván, így bármennyire is nem szeretnénk erre költeni, muszáj lesz, ha nem akarunk minden éjjel a vízcsöpögésre felébredni.

Hosszú ideig nem érdemes várni a szereléssel, ugyanis ez vízveszteséggel jár és bizony a mai világban senki sem akar a kelleténél nagyobb vízdíjat fizetni. A folyamatos vízcsöpögés egyik oka az lehet, hogy a rendszer folyamatosan túltölt. Azonban, ha ez rendszeres, akkor a víz a biztonsági szelepen folyik ki és folyamatosan csöpögve a kagylóba kerül. Ezt az állapotot vagy a vízkövesedés, vagy pedig valamilyen beszorult szennyeződés okozza. Az is előfordulhat azonban, hogy túl kevés víz kerül a tartályba. A WC tartály alapproblémái közé tartozik még a repedés és a folyamatos WC beszívás is.

A víztartály tehát többféleképpen is elromolhat. Előfordulhat, hogy nem sikerül a WC-t lehúzni, vagy nem töltődik vissza, vagy folyamatosan szivárog a víz a WC-be, de az is gyakori probléma, hogy a tartály ereszt.

Nem csak nem érdemes belevágni a javításba egyedül – még akkor sem, ha buzog bennünk a tettvágy – ugyanis ez még kockázatos is lehet. A wc tartály javítás gyakorlatot, speciális szerszámokat és tapasztalatot is igényel. Mivel ezeknek mi híján vagyunk, így garantált, hogy nem járunk majd sikerrel, már, ami a szerelést illeti.

Ha csak a javítási költségek tartanak bennünket vissza, hogy profi szerelőt hívjunk a probléma megoldására, akkor rosszul döntünk. Tudnunk kell, hogy a WC tartály javítás nem kerül sokba, de csak akkor nem kell tartanunk magas költségektől, ha nem halogatjuk a szerelést. Hiszen így van ez bármivel, minél tovább halogatjuk valaminek a megszerelését, megjavítását, annál biztosabb, hogy nem ússzuk meg olcsón. Még az is lehet, hogy az egész tartályt ki kell majd cserélni, de ez csak akkor van így, ha már régóta tologatjuk a dolgot. A WC tartály javítása általában egy kevés vízkőoldóval és tisztítással is orvosolható. Minél előbb lépünk az ügyben, annál biztosabb, hogy nem lesz szükség tartálycserére, illetve magas javítási költségektől sem kell tartanunk.