Érdekességek az FC Ajkáról

0

Az FC Ajka csapata a legutóbbi két évben a top 10-ben tudott végezni az NB 2-ben, úgyhogy ezúttal velük foglalkoztunk és különböző izgalmas statisztikákat gyűjtöttünk össze a csapatról.

Az ajkai csapatot a tavalyi évben vette át Kis Károly vezetőedző, és egy nagyszerű támadójátékkal az 5. helyen sikerült végezniük az idény végén. A lőtt gólok számát tekintve viszont csak a Debrecen tudta megelőzni őket, a második helyen az Ajka és a Vasas végzet ezen a listán 65 lőtt góllal. Ez egy hatalmas javulás a csapatnál, hiszen korábban még az 50-et sem sikerült átlépniük egy szezonban.

A csapat legutóbbi két évében Nagy Mihály volt a házigólkirály, a 2019/20-as szezonban 13 gólt szerzett, a tavalyi idényben pedig 17 találatig jutott a támadó, így le is csapott rá a Kisvárda, akik jelenleg vezetik az NB 1-et.

Az Ajka ellen a Szeged csapatát erősítő Gajdos Zsolt érzi a legjobban a kaput, a szegediek támadója eddig 10-szer lépett pályára az Ajka ellen, ezalatt pedig 8 gólt is szerzett. Érdekesség, hogy a második helyen szintén egy Szeged-Csanád támadó áll, Daru Bencének 5 meccs is elég volt ahhoz, hogy 6 gólt is szerezzen az Ajka ellen.

Az Ajkának a legjobb győzelmi rátája a Siófok és a Sopron ellen van, ha csak azokat a csapatokat vesszük figyelembe, akikkel már legalább 10-szer megmérkőztek. Mindkét gárda ellen 40 %-on áll ez a mutató, mindkét esetben 10 meccsből 4-et tudtak behúzni, 4 döntetlen mellett.

A legrosszabbul a Vasas ellen teljesítenek, ahol a meccsek 10 %-ét tudták csak megnyerni, 10 egymás elleni mérkőzésből mindössze 1 győzelem jött össze nekik 8 vereség mellett.

A csapat legfiatalabb gólszerzője Soltész Dominik, aki 18 évesen 8 hónaposan és 30 naposan talált a kapuba az MTK ellen még 2019-ben egy 4-4-el végződő találkozón. Mögötte Gaál Bálint következik, aki jelenleg is csapatit erősíti, ő 19 éves és 1 hónapos volt 2010 augusztusában, amikor egy szintén döntetlenre végződő mérkőzésen gólt szerzett.

Az Ajka legértékesebb távozó játékosa a már említett Nagy Mihály volt, a csapat gólvágója 200 ezer eurós értékkel rendelkezik jelenleg. Mögötte Petneházi Márk és Melczer Vilmos következik, mindketten a 2016/17-es szezonban távoztak a csapattól és ugyanúgy 175 ezer euró volt az értékük.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…