Boldogváros ünnepelt április 1-jén – Képzelt ünnepi megemlékezés

0

Boldogváros lázasan készült nagy ünnepére, április elsejére. Ősi hagyomány, hogy ezen a napon Boldogváros demokratikus pártjai fegyverszünetet hirdetnek, és minden erejükkel azon lesznek, hogy megvicceljék egymást és a város lakóit.

A legutóbbi április elsején például a Független Anyós Párt nyugdíjas-tagozata aratta a legnagyobb sikert azzal, hogy egy vödör madártejet helyezett el a polgármester párnázott ajtaján. Boldogváros vezetője éppen kilépett az ajtón, hogy ünnepélyesen fogadja az ellenzék küldöttségét, amikor a nyakába zúdult a sárgás lé. A kárvallott és a delegáció fetrengett a földön a kacagástól, azonnal fel is vették Boldogvárost az Állami Számvevőszék listájára…

Az is egy április elsején történt meg, hogy a polgármester nem engedte oda az országgyűlési képviselőt egy szerződés aláírásához, hanem állandóan elgáncsolta, amikor az asztalhoz közelített. Erre a képviselő megcsavarta a polgármester orrát, s mindezt a városi tévé egyenes adásban közvetítette. Aznap emelték fel százhúsz százalékkal a koporsószeg és az egérfogó árát, de ez senkit sem érdekelt, mert az egész város az orrcsavaráson hahotázott.

Az sem volt semmi, amikor az egyik ellenzéki párt frakcióvezetője a városi uszoda szaunájában tartott gyújtó hangulatú beszédétől szétmálltak az izzó kövek, s még az önostorozásra szolgáló nyírfavesszők is elhajoltak a sok marhaságtól. A szónoklat lényege egyébként az volt, hogy nevezett frakcióvezér hajlandó a város élére állni, s mint össznépi ziherejsztű, mindenkit mindenről biztosítani. A frakcióvezér beszédét szerencsére nem kellett komolyan venni, hiszen április elsején hangzott el, s nem március nyolcadikán.

Az idei április elsejére is sok vicces ötlettel készültek Boldogváros közjogi méltóságai és pártvezérei. Minden vezetőnek saját poéncsapata volt, velük dolgoztatták ki azokat a javaslatokat, amelyeket megviccelhetik a város lakóit. Ezek formája lehet szóvicc, helyzetkomikum, áremelés vagy új adó bevezetése.

Boldogváros lakói pedig egyfolytában csak röhögnek. Még kínjukban is…!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Transzcendentális meditáció tippek a jobb koncentráció és memória érdekében

A transzcendentális meditáció ™ egyre több figyelmet kap mint eszköz a jobb mentális…