Beton nélkül, talajcsavarokkal a környezettudatosság nevében!

0

Ahhoz, hogy gyermekeink és unokáink számára is meg tudjuk mutatni ezt a csodálatos bolygót, amin élünk, növény- és állatvilágával együtt, sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk a környezettudatosságra és az arra irányuló tevékenységekre.

Mindez csak abban az esetben maradhat fent, ha mindannyian teszünk egy lépést a fenntarthatóság felé. Ennek tekintetében pedig olyan alternatívákat keresünk, amelyekkel csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat és kevésbé avatkozunk bele a természet rendjébe. Ilyen alternatíva a talajcsavar is, amely megfelelő alapot biztosíthat könnyűszerkezetes házak esetében is!

Talajcsavarok a betonalappal szemben

Az előzőekben említett filozófiát az építkezések esetében is alkalmazni kell, hiszen amint felépítjük otthonunkat egy szeletet vágunk ki a természetből. Azonban a folyamat lehet kíméletes is, zajlhat összhangban a természettel az úgynevezett talajcsavarok segítségével.

A hagyományos – beton alappal történő – építkezési mód manapság a legalapvetőbb módszernek számít az építőiparban, annak ellenére, hogy a beton előállításához cementre van szükség. A cement gyártása azonban túlzásoktól mentesen a legkörnyezetszennyezőbb emberi tevékenység egyike. A gyártás során nem csak nagy mennyiségű szén-dioxid szabadul fel, hanem számos más az emberi szervezetre is káros anyag kerül a levegőbe.

 

Környezetkímélő építkezés talajcsavarokkal

Ebből az okból kifolyólag is számít sokkal kíméletesebb módszernek a talajcsavarok használata. Általa nem csak a cementfelhasználás minimalizálható vagy teljes mértékben elhagyható, hanem a természetben is sokkal kisebb beavatkozást igényel. Talajcsavarral történő munka során megfeledkezhetsz a költséges és nagyobb beavatkozással járó földmunkáról is. Legyen álmaid otthonának helyszíne teljes mértékben sík vagy akár egy lejtősebb telek, egyik esetben sem szükséges megbolygatnod a teret.

Azonban, ha te a földmunka mellett döntesz nem csak magadnak okozol nagyobb költségeket mind a kiszállási díjjal, a földmunkagépek óradíjával, valamint a kitermelt föld elszállíttatásával, hanem beleavatkozol az ökoszisztémába is. Építkezések alkalmával rengeteg hulladékot termelhetsz, ha nem vagy tudatos. Ezzel káros hatással leszel az élővilágra és a talaj struktúrájára egyaránt.

Gondolkozz hosszú távon és vállalj felelősséget saját környezetedért! Keresd fel az Ecotrex talajcsavarok weboldalát, ahol megismerkedhetsz az általuk képviselt filozófiával, elhivatottságukkal a fenntarthatóság iránt.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…