Bébiőrrel gyermekünk biztonságáért

0

Amikor egy kis újszülött érkezik a családba, az teljesen megváltoztatja az újdonsült szülők életét. Ez egy új szerep, ami egyben hatalmas öröm is, de igen sok kérdést, kételyt és aggodalmat is fölvet. A szülők legszívesebben egész nap a kis csöppség mellett lennének, hogy gyönyörködjenek benne, és hogy minden apró rezdülését követni tudják. Sajnos ez nem mindig kivitelezhető, hiszen más kötelezettségek is várnak a felnőttekre, amelyeket muszáj elvégezniük.

A szülőknek igen nagy segítséget jelent a bébiőr, hiszen akkor is láthatják és hallhatják gyermeküket, amikor nem tartózkodnak vele egy légtérben. Ez hatalmas segítség, hiszen nem csak nyugalmat, hanem kényelmet is biztosít számukra. A bébiőr azért előnyös, mert a lakáson belül továbbítani tudja a hangokat, így a kisbaba sírását vagy nyöszörgését a szülők azonnal meghallják. A képernyős megoldás még nagyobb kényelmet nyújt, hiszen így nem csak hallani, de látni is lehet a gyermeket. A szülők így elvégezhetik a ház körüli teendőket, a házimunkát, nyugodtan pihenhetnek és tévézhetnek is, közben pedig felügyelhetik kisbabájukat, és amikor szükséges, közbeléphetnek. A fejlettebb készülékek hangszóróval és mikrofonnal is rendelkeznek, ami azért lehet hasznos, mert így a szülők kommunikálni is tudnak gyermekükkel. Ez a néhány szó megnyugtathatja a kisbabát, ha éppen álmából felriadna. Azt mindenképp le kell szögezni, hogy egy ilyen és semmilyen más készülék sem helyettesítheti a szülői gondoskodást, a szülők jelenlétét. Ezek csupán segítséget jelentenek a gyermekgondozásban.

A légzésfigyelő és a bébiőr nem ugyanaz, ezt fontos leszögezni. Az előbbi a kisbabák légzésének figyelésére szolgál, ami igen hatékonynak bizonyult a bölcsőhalál megelőzésében. A készülék figyelik gyermek légzését, és ha rendellenességet tapasztal, azonnal értesíti a szülőket.

A kamerás bébiőr előnyös oldalai

A kamerás bébiőr különösen közkedvelt. A technika fejlődése lehetővé tette, hogy a bébiőrök már nem csak hang, hanem képek, videófelvételek közvetítésére is képesek. Egy ilyen eszköz remek választás, hiszen akkor is láthatjuk, hogy apróságunk mit csinál, amikor épp nem vagyunk vele egy légtérben. Ez nagyon hasznos, hiszen sok balesetet tudunk kivédeni ezzel. Láthatjuk és reagálhatunk is arra, ha például épp a kiságyból való kimászással próbálkozik.

A szülőknek ez a készülék hatalmas segítséget jelent, hiszen egy kis képernyőn figyelni tudják alvó gyermeküket, mindeközben ők is nyugodtan pihenhetnek. Legyen az éjszaka vagy nappal, a szülőknek nem kell kimászniuk az ágyból, hogy ellenőrizzék csemetéjük hogylétét. A képernyőn láthatják, hogy gyermekük ébren van-e vagy esetleg forgolódik, és mindent anélkül, hogy felsírna. Így a szülők követni tudják az alvás hosszát és annak minőségét is.

A technológia fejlődése még azt is lehetővé teszi, a bébiőr kameraképét okostelefonról is követni tudjuk. Ez abban az esetben jöhet nagyon jól, ha gyermekünket bébiszitterre bízzuk, így megbizonyosodhatunk róla, hogy távollétünkben is minden rendben van. Ellenkező esetben pedig segít a problémák feltárásában.

A videós bébiőrök valóban nagyon hasznos eszközök, amelyek nem csak a szülőkre, hanem a kisbabákra is jó hatással vannak. A szülők nyugodtan elvégezhetik feladataikat, amíg a pici szundizik. A kisbaba szempontjából pedig azért előnyös, mivel így a szülők részéről nincs több leskelődés, ajtónyitogatás, amivel könnyen meg lehet zavarni a baba alvását. Ha felébresztjük és nem sikerül visszaaltatni, egésznapos nyűgösséget kapunk cserébe.

Bébiőr vásárlása során érdemes körültekintően dönteni, alaposan körbejárni a témakört. Amennyiben módunk van rá, ne a legolcsóbb készüléket vigyük haza. Nem tanácsos spórolni rajta, hiszen ezek rendkívül praktikus eszközök, amelyek nagy segítséget nyújtanak, amikor szülővé válunk.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…