Bárszéket minden konyhába

0

Lejártak azok az idők, amikor csak egy bárban helyezhettük magunkat kényelembe egy-egy bárszéken. Napjainkban, nagyon sok konyha éke a pult, amihez remekül passzolnak a bárszékek. Mutatjuk, hogyan és mi alapján válasszunk ilyen ülőalkalmatosságot!

A bárszék, mint a konyha központi eleme

A család számára szükség van egy olyan helyre, ahol megbeszélhetik a nap eseményeit. Evés közben esik a legjobban a beszélgetés, ami vagy az étkezőben, vagy a konyhában történik meg. A mai modern konyhák és étkezők egyik központi eleme a pult, amely körül jó mutatnak a legkülönfélébb színekben és stílusban készült bárszékek.

Mit vegyünk figyelembe, amikor bárszéket vásárolunk? Mindenkinek más lehet lényeges a bárszék kiválasztásánál. Az emberek többek között a tartósságra, a funkcionalitásra és a stílusra összpontosítanak, amikor bárszéket vásárolnak.

A lakásunk lehet modern, hagyományos, skandináv, minimalista, bohém stílusú. A bútorok, így a bárszék kiválasztásánál is fontos szempont lehet az ülőalkalmatosság stílusa, hiszen a cél az, hogy a bútorok remek összképet alkossanak egymással. A www.hawaj.hu oldalon mindenféle stílusú bárszékkel találkozhatunk.

A stílus azonban még nem elég, a tartósság is elemi, amikor ilyen ülőalkalmatosságot választunk. Minden bárszék egyedi, de mindenképpen figyelembe kell vennünk az életmódunkat és azt, hogy milyen gyakran ülünk majd a bárszéken. Ennek tükrében már el tudjuk dönteni, hogy egy kényes anyaggal bevont, világosabb, netalántán hófehér, vagy egy strapabíróbb és sötétebb anyaggal bevont bárszék mellett döntünk.

A bárszékek kialakítása és formája végtelen. Találkozhatunk kartámasszal ellátott, háttámlás, háttámla nélküli, kárpitozott vagy forgó bárszékkel. Az emberek ízlése eltérő, mint ahogyan a kényelem fogalma is mást és mást jelent az emberek számára. Egy modern otthon remek darabjai lehetnek a kárpitozott bárszékek, a kartámaszos ülőke pedig akkor hasznos, ha sok időt töltünk ezen a széken. A funkcionalitás is fontos szempont lehet, ezért is elemi, hogy vásárlás előtt eldöntsük, hogy esetünkben milyen célt is szolgálnak majd ezek a székek.

A választásunkat nem csak a bárszék kivitelezése és külleme, hanem annak színe és anyaga is meghatározhatja. A személyes ízlésünk és a lakásunk stílusa is megszabhatja, hogy egy visszafogottabb fehér, szürke vagy krémszínű bárszék mellett döntünk, vagy az élénk színek mellett határozunk végül. Az anyagát illetően a bárszék készülhet fából és műanyagból. Míg a hagyományos tér központi eleme lehet a fából készült bárszék, addig a modern otthonokba tökéletesen belesimulnak a műanyag székek, amelyeket sokféle színben beszerezhetünk.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A háziállat testbeszédének megértése

A kutyák testbeszéddel kommunikálnak, beleértve a szemeket, a füleket, a szájat és a test …