Az Együtt választási kampánystáb-képzést tartott 106 egyéni jelöltjének és kampánystábjaiknak

0

A képzésen a római-parti népszavazás hétfői rajtára is felkészült a párt.

Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke a párt szombati választási kampányfelkészülési képzésének szünetében tartott sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy az Együtt a 2018-as parlamenti választásokra készülve képzést szervezett 106 egyéni jelöltjének és kampánystábjaiknak. Beszámoltak arról is, hogy 40 körzetben már el is indult az egyéni jelöltek kampánya, szórólapokat, saját újságokat és más eszközöket használva.
A párt vezetői kijelentették, hogy a Fidesz hatalma megtörhető 2018-ban a parlamenti választáson, amelyet az szolgál, ha igazságos és szabad Magyarországot akarnak teremteni a pártok, és jó együttműködésre lépnek jelöltállítóként. Az Együtt szerint a legjobb megoldás a koordinált együttműködés, amelyben minden egyéni választókerületben egy-egy egyéni jelölt indul a Fidesszel szemben, és a régebbi, illetve az újabb pártok külön listát állítanak. Éppen ezért fontos, hogy az Együtt, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum, azaz az új pólus, önálló listát állítson. Az a párt, amely senkivel nem működik együtt listán, senkivel nem működik együtt az egyéni választókerületekben nem érti a 2018-as választás jelentőségét.

A közel kétszáz főnyi jelölt és helyi kampányfőnök képzésén szó esett a római-parti népszavazásról. Az Együtt hisz abban, hogy a Párbeszéddel közösen kezdeményezett népszavazás sikeres lesz, össze fog gyűlni a szükséges számú aláírás, és ennek érdekében az Együtt már hétfőn, az első lehetséges pillanatban megkezdi a gyűjtést. A párt vezetői örömüknek adtak hangot annak okán, hogy teljes ellenzéki együttműködés valósult meg Budapesten ebben a fontos, környezetkárosító ügyben. Ez főpróbája a 2018 tavaszi, felelős együttműködésnek is.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés 2018-as Választás

Ezt már olvasta?

Origo: a Kúria szándékosan érvényteleníthetett a Fidesz-KDNP kárára levélszavazatokat

Egyre biztosabb, hogy szándékosan érvénytelenítette a Kúria a sérült vagy saját címzésű bo…