Április 1. köszöntése

0

Itt van április elseje. Nem akármilyen nap lesz ez a szombati. A hagyomány bolondok napjának nevezi, én inkább bolondozók, tréfálkozók napjának mondanám. Ilyenkor sok minden megengedhető, és az ötletes tréfákon nem illik megsértődni.

Tehát a tréfálkozások, jókedvű átverések napján a viccesebb kedvűek rettegésben tartják embertársaikat beugratásaikkal. Azért mindenki legyen óvatosabb, jobban figyeljen a kollégák, család, barátok „ármánykodásaira”.

Viszont arra is figyeljünk, hogy mindig tudjuk, hol a határ, és egy kedves móka, ugratás, ne menjen át bántó, durva tréfába… Ám a jól irányzott poénok frissítően hatnak az emberre.

Miközben azonban arra készülünk, hogy minél agyafúrtabb módon tréfáljuk meg ismerőseinket, vagy éppen bosszankodunk, hogy megint túljártak az eszünkön; esetleg megfogadjuk, hogy jövőre már tényleg mi fogunk csapdát állítani másoknak, gondoljunk egy pillanatra a bolondság másik, mindannyiunkat személyesen érintő fajtájára.

Ezért gondoltam arra, hogy most közreadok egy sajtóapróságot, sajátos fintorral persze. Legyen hát az a mi bolondok napi megemlékezésünk.

Somló meghódítása

Négy ajkai természetjáró csaknem egyévi felkészülés után, a kiszámíthatatlan mászviszonyok miatt nem vágott neki a Somló meghódításának. A bátor férfiak a hegy lábánál működő borozóban elkártyázták és elitták az útra szánt pénzüket, majd felfedezve a hazautazást ily’ módon fenyegető veszélyt, a következő sms-el adtak életjelt magukról: „Se itt maradni, se hazamenni nincs miből!”

Ezzel a kis történettel „tisztelgünk” április elseje előtt!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Leghatásosabb „gyógyszer” az Ajkai Kórház sebészetén

Az utóbbi hetekben műtét és azt követő kontrollok, varratszedés, injekciók miatt több időt…