A turizmus munkahelyeket is tud teremteni!

0

A nyaralás meghatározó része életünknek. Vannak, akik külföldet választják a nyaralás helyszínéül, és vannak olyanok is, akik belföldi úti célokat tűznek ki. Mielőtt azonban nyaralni indulnánk, számos teendőt el kell intéznünk. Amennyiben családdal utazunk, mindenképpen olyan helyet célszerű választani, ahová a családtagok szívesen eltöltenének akár 1-2 hetet is.

Ha a helyszín le lett egyeztetve, megfelelő szállást is kell találnunk, amelyet idejekorán el kell kezdeni keresni, majd lefoglalni. Ma már lehet választani a szálláshelyek közül, az apartmanoktól kezdve a panziókon át egészen a négy és ötcsillagos szállodákig. A családok a legtöbb esetben a szállodákat választják pihenésük helyszínéül, ez persze anyagi lehetőségektől is nagyban függ. Nyaralás alatt bármi előfordulhat, így mindenképpen érdemes az otthoni patikát magunkkal vinni, ha esetleg nekünk, vagy családunk tagjainak szüksége lenne gyógyszerre.

Munkahelyünkön már jó előre szóljunk, lehetőleg az utazás előtt félévvel, hogy szabadságot szeretnénk kivenni nyaralásunk alatt. A legtöbb család rendelkezik személyautóval, így a bőröndöket csak be kell pakolni a kocsi csomagtartójába, és amikor megérkezünk a helyszínre, nincs más dolgunk csak kipakolni. A nívósabb szállodákban ezt megteszik helyettünk is a londinerek. Amennyiben nem rendelkezünk személygépkocsival nyaralás előtt meg kell tervezni az útvonalat.

Ez persze attól is függ, hogy belföldre vagy külföldre megyünk üdülni. A tömegközlekedési eszközöket mindenki igénybe veheti, azonban azzal számolni kell, hogy nyáron sokan is lehetnek a járatokon. Nem csak családok szoktak nyaralni, hanem baráti társaságok is. Leginkább a fiatal felnőttekre jellemző ez. A korcsoport a leggyakrabban apartmanokban szokott megszállni.

Számukra nem az a legfontosabb hogy pontosan milyen szálláshelyen legyenek 1 vagy akár 2 hétig, hanem a pörgés, és az élményszerzés a fő céljuk. Magyarországon a turizmus kiemelkedőnek számít, mert számtalan attrakció van, amelyekért érdemes lehet elhagyni lakóhelyünket. A Dunántúl kiemelt idegenforgalmi központnak tekinthető, hiszen már eleve a Balaton rengeteg embert vonz a területre. A turizmus nem csak a kultúrát képviseli, hanem képes munkahelyeket is teremteni.

A székesfehérvári munkák oldalon el lehet merülni az álláslehetőségek tengerében. A turizmusban népszerű szakmának tekinthető a recepciós munka. A poszt betöltéséhez szükséges a középiskolai bizonyítvány, de egyes helyek az OKJ-s végzettséget is megkövetelhetik. Továbbá fontos, hogy a jelentkező beszéljen minimum 2 idegen nyelven, legyen vendégorientált, jó megjelenésű, és rendelkezzen kiváló kommunikációs készségekkel szóban és írásban egyaránt, valamint legyen megáldva jó problémamegoldó képességekkel is.

Az elvégzendő feladatok közé tartozik a vendégek érkeztetése, fontos információkkal történő ellátása, esetleges problémáinak kezelése, adminisztrációs munkák elvégzése, végül az utaztatás, és fizettetés. A recepciósok a legtöbb helyen 2 műszakban dolgoznak és 12 órában. A nappalos műszak 07.00-tól 19.00-ig, míg az éjszakai 19.00-tól másnap 07.00-ig tart. Fontos megjegyezni, hogy a szakmában dolgozók egy hónapban 15 vagy 16 napot dolgoznak. Munkavégzésükért pedig jár az éjszakai pótlék.

Amennyiben ünnepnapokra esik a beosztásuk, duplabér jár nekik. Számos más álláslehetőség megtekinthető a honlapon, illetve a weboldal facebook és twitter oldalán is.  A legfrissebb álláshirdetésekért pedig fel lehet iratkozni a honlap hírlevelére.

  • A modern korban is lehet állást találni!

    Az információs és kommunikációs technológia gyökeres változásokon esett át az elmúlt évekb…
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

A dinoszauruszok szociális viselkedését vizsgálták magyar paleontológusok

A Magyar Természettudományi Múzeum, MTA-ELTE-MTM Paleontológiai Kutatócsoport és az ELTE T…