A tömeg mentes tavaszi extrémsportok a legkeresettebbek

0

A tavasz beköszöntével biztosan te is vágysz a szabadba, a természetbe. Ha szeretnéd elkerülni a nagy tömeget, de nem szeretnéd kihagyni a közösség adta élményeket, akkor érdemes tömeg mentes programokat keresned. A szabadban töltött idő pozitív hatással van a közérzetre, a testmozgással járó élményprogramok pedig hozzájárulnak az egészséges életmódhoz is. A friss levegő és a napfény jótékonyan hatnak mind a testi, mind pedig a szellemi teljesítőképességre. Ha közben még szórakozol is, az már csak hab a tortán.

Quadozás
A quad gyakorlatilag egy négykerekű motor, amit annak idején a farmerek használtak először, hogy ezek segítségével járják be birtokaikat. A jármű szabadidős tevékenységként is elterjedt, így a segítségével megízlelheted a terepmotorozás adta élményt. A quadozás olyan speciális pályán történik, ahol egy ilyen gépet szabadjára lehet engedni. A programban 16 éves kortól bárki részt vehet, a jármű vezetésének elsajátítását az üzemeltetők megmutatják, így jogosítvány sem kell hozzá. A quad általában egyszemélyes, de a járműparktól függően természetesen egyszerre többen is bőgethetik a motort a pályán.

Monster roller, monster bike, monster truck
A monster járművek azok a terepjárók, biciklik vagy rollerek, amelyeknek extrém vastag kerekük van, így megbirkóznak a nehéz terepviszonyokkal is. A monster roller, illetve a monster bike az egész családnak jó szórakozás, hiszen már nyolcéves kortól lehetőség van kipróbálni. Az 1-2 órás program útvonala erdőn-mezőn keresztül vezet, így természetkedvelőknek kiváló kikapcsolódást nyújt.

A monster truck az extrémebb programot keresőknek biztosít feledhetetlen élményt. A 250 lóerővel rendelkező gépszörny nemcsak teljesítményével, hanem méretével is tekintélyt parancsol. Közel 4 méter magas, több mint 3 méter hosszúságú és nem kevesebb, mint 3 tonnát nyom. A közel fél órás vezetés nem csak a sofőrnek nyújt élményt. A monster truck platójára felkapaszkodhatnak a barátok, a családtagok is néhány kör erejéig.

Tandemugrás
Az ejtőernyőzés elsajátítása nem egyszerű dolog, de a tandemugrás segítségével olyanok is átélhetik az élményt, akiknek semmilyen előképzettsége sincs. Maga a tandemugrás néhány percet vesz igénybe, de az élmény életre szól. Tény, hogy kell hozzá némi bátorság ahhoz, hogy ̶ még ha profi ejtőernyőssel együtt is ̶ ki merj ugrani a 4000 méteres magasságból.

Meg kell felelned bizonyos egészségügyi előírásoknak, hiszen nem mindenkinek ajánlott, hogy 220 km/h sebességgel száguldozzon a levegőben. Tizenkét éves kortól már ki lehet próbálni a tandemugrást, ha megfelelsz az előírt magassági- és súly paramétereknek. A tandemugrást biztosító vállalkozás kapacitástól függően többen is ugorhattok egyidejűleg, de természetesen egy fő/ egy profi ejtőernyős felállásban. Az ugrás után még videofelvételt is kaphatsz az élményről.

Lézerharc
A lézerharc a számháború modernizált változata. A játékosok testére egy érzékelő van felszerelve, amely a találatokat detektálja. A fegyver gyakorlatilag egy infrajelet bocsát ki, ezt az érzékelő veszi és jelzi a találatot. Technikailag ez olyan, mint amikor a tévé távirányítójával kapcsolgatod a készüléket.

A játékosok 8-16 fős csapatokat alkotnak, és indulhat is a játszma. Különböző helyszíneken és tematikával találhatsz lézerharc programokat. Barlangban, erdőben és más szabadtéri terepeken is kipróbálhatod, amely kiváló csapatépítő játék. De sci-fi díszletek között is jó szórakozást biztosít a lézerharc, amely javítja az állóképességet és fejleszti a logikát, a problémamegoldó képességet is. A program időtartama általában 2 óra feledhetetlen szórakozást kínál. Mivel nincs sérülésveszély, mint a paintball vagy az airsoft esetében, ezért gyerekek is részt vehetnek egy lézerharc-csatában. Családoknak így kiváló időtöltést biztosít.

Rally autózás
Ha az autózás szerelmese vagy, de szeretnéd megízlelni a sebességkorlátok nélküli vezetés élményét, akkor a rally autózás lesz a neked való program. A tuningolt gépjárművekben, a valódi versenypályán nyomhatod a gázt, természetesen profi pilóta közreműködésével. Az élményhez rendelkezned kell érvényes B kategóriás jogosítvánnyal, de a KRESZ-szel nem kell majd foglalkoznod.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…