A tartós autóbérlés előnyei és hátrányai

0

Összegyűjtöttük a tartós vagyis hosszú távra szóló autóbérlés előnyeit és hátrányait azok számára, akik azon gondolkoznak, hogy ez működőképes megoldás lehetne-e.

Az autóbérlésnek számos előnye van az autóvásárlással szemben. Ha valakinek nincsen szüksége autóra mindennap, akkor egy saját jármű megvásárlása, a biztosítás, a karbantartás és a parkolás fizetése felesleges költségeket jelentenek.
Viszont autót csak akkor bérlünk, ha valóban szükségünk van rá. Családtagok látogatása hétvégén? Meghívás esküvőre? Ezekben az esetekben az ideális megoldás kibérelni egy autót 1-2 napra.
De mi van akkor, ha több hónapos időszak során lenne szükség egy autóra? A napi szintű autóbérlés meglehetősen magas költséggel jár. Szerencsére az autóbérlő cégek erre az igényre is tudnak megoldást kínálni a tartós autóbérlés formájában.
Ha valaki külföldre utazik a nyár folyamán vagy egy másik városban élő klienshez kell rendszeresen kijárnia, akkor egy autó, furgon vagy teherautó hosszútávú kibérlése gazdaságos megoldást jelenthet.

A tartós autóbérlés előnyei

A tömegközlekedés kényelmetlen, drága és nehézkes. A hosszútávú autóbérlés kényelmesebb és kevésbé költséges, mint a tömegközlekedés, tehát a személyi jármű előnyeit nyújtja alacsonyabb áron.
Számos autóbérlő cég kínál kedvezményt hosszútávú autóbélés esetén. Ha 30 naptól 11 hónapig terjedő időszakra bérelnénk autót, akkor jelentős költséget meg lehet spórolni.
A hosszú távú autóbérlés egy másik előnye, hogy nem kell visszavinni a járművet vagy megújítani a szerződést a bérlés időtartama alatt. A havi megállapodás feltételei rögzítésre és aláírásra kerülnek az autó átvételénél.
Mindemellett a hosszútávú autóbélrés választási lehetőséget nyújt: ki tudjuk választani, hogy milyen autót akarunk a személyes és üzleti céljainknak megfelelően.

A hosszú távú autóbérlés hátrányai

Az autóbérlés során felmerülhet a kísértés, hogy álmaink autóját válasszuk. Bár a hosszú távú autóbérlés anyagilag kedvezőbb, mint az autóvásárlás, az üzemanyagot ugyanúgy fizetni kell. Ez egy lehetséges módja annak, hogy valaki észrevétlenül extra költségekkel terhelje magát.
Ez nem feltétlenül hátrány, de mint minden bérelt autó vagy otthon esetében, itt is olyan dologba fektetünk pénzt, ami nem lesz soha a tulajdonunk. Ennek ellenére, a hossz távú autóbérlés ideális megoldás annak, aki nem szeretne autót vásárolni.

Mit kell leellenőrizni, mielőtt elkezdjük használni a bérelt autót?

Ha elégedettek vagyunk a szerződés feltételeivel és az autó kiválasztására kerül a sor, van néhány dolog, amire érdemes figyelni.
Az első kérdés az autó kora, ami azért fontos, mert az új autók általában drágábbak a régebbeiknél. Nézzük meg az is, hogy melyik évben regisztrálták a járművet. Ha magas volt a forgalmi engedély ára az adott évben, akkor az autó ára is magasabb lesz.
Aztán ott van a kilométerszám, ami pontosabb képet ad arról, hogy mennyit használták a járművet. Minél magasabb ez a szám, annál használtabb a jármű, attól függetlenül, hogy hány éves.
Ne felejtsük el alaposan leellenőrizni az autót mielőtt kibéreljük, mert felelősek vagyunk minden meghibásodásért, amit a visszavételkor találnak.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

A dinoszauruszok szociális viselkedését vizsgálták magyar paleontológusok

A Magyar Természettudományi Múzeum, MTA-ELTE-MTM Paleontológiai Kutatócsoport és az ELTE T…