A pozitív gondolkodás tanulható

0

Minden embernek van olyan időszak az életében amikor, nem érzi magát jól a bőrében, tele van gátlásokkal, félelmekkel, vagy akárcsak érzi, hogy valamilyen területen nincs rendben az élete.

Teljesen mindegy, hogy hány évesek vagyunk Ilyenkor a legfontosabb, hogy eljussunk arra pontra, hogy változtatni szeretnénk az életminőségünkön. Először át kell gondolnunk, hogy mi állhat a probléma mögött, majd csak ezután szabad a probléma megoldásán gondolkodnunk. Ebben a cikkben a saját tapasztalataimon keresztül szeretném átadni a tudatos önfejlesztés előnyeit, hogy a magabiztos, tudatos gondolkodás mennyiben segíthet a mindennapokban.

Nagyon nagy szerepe van az életemben a tudatos, önfejlesztő gondolkodásnak, ami számomra azt jelenti, hogy leírom különböző színű, papír lapokra, hogy melyik részén szeretnék változtatni az életemnek. Direkt különböző színű lapokat választok, mert minden egyes területét az életemnek más és más színnel tudom így jelölni.  Minden este elalvás előtt felolvasom őket hangosan, hiszen a kimondott szónak sokkal nagyobb teremtő ereje van, mint egy gondolatnak. Egy megtörtént példa az életemben hogy jelentkeztem egy céghez dolgozni , azonban az elbeszélgetés után több hétig nem kaptam semmiféle visszajelzést tőlük.

Minden este leírtam egy kis papírra a célomat a ezzel kapcsolatban, majd hangosan felolvastam, hogy el fogom érni a célom, sikerülni fog az, amit kitűztem magamnak. Bíztam a képességeimben és a legfontosabb hittem önmagamban, hiszen enélkül semmit sem tudunk elérni az életben. Teljesen bele képzeltem magam az adott helyzetbe, hiszen minél többet gondolkodunk egy adott célon, agyunk egyre inkább valóságként fogja fel azt. Majd egy két hetes várakozás után kaptam egy levelet, hogy üdvözölnek cégben. Úgy gondolom rengeteget segített ennek a mószernek az alkalmazása, így azóta is minden helyzetben ezt a taktikát alkalmazom. Legyen szó tanulásról, munkáról vagy bármi másról az életemben.

Lényeges átgondolni, hogy mi az amit akarunk es mi az, amit nem akarunk viszontlátni az életünkben mégegyszer. Sok esetben nagyon nehéz, de törekedni kell el fogadni mind azt, ami már megtörtént az életünkben, de tudnunk kell, hogy ez nem azt jelenti, hogy a jövőben is így kell lennie a dolgoknak. Ha valami nem úgy alakult a múltadban ahogy tervezted, nem kell hagynod, hogy befolyásolja a jövődet, egyszerűen el kell döntened az elfogadás után, hogy mi az amin változtatni szeretnél. Mindenhez szükségünk van a saját belső erőnkre, amiről tudnunk kell, hogy sosem múlik el, azonban nagyon fontos, hogy adott esetekben tudjunk lenni saját magunk segítő is. Amikor már úgy gondoljuk, hogy segítségre, támogatásra van szükségünk fontos, hogy olyan embert választanuk, aki már előttünk jár, tapasztalt és teljes szívvel bízunk benne.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…