A kültéri lámpának nagy hasznát vesszük ősszel

0

A kültéri lámpa évszaktól függetlenül remek szolgálatot tesz, de az ősztől induló hónapokban különösen lényeges, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő darabok. Ilyenkor egyre korábban sötétedik, és legyen szó bármilyen kinti tevékenységről, vagy egyszerűen csak a hazaérkezésről, nagyon nem mindegy, ideálisak-e a fényviszonyok.

Míg nyaranta a hangulatvilágításnak is fontos szerep jut, addig ősztől előtérbe kerül a funkcionalitás. Az elter.hu szerint érdemes többféle kültéri lámpa fajtát is felszerelni, melyek mind a kerti homlokzatot, mind a bejáratot vagy akár az esetleges lépcsőfeljárót is megvilágítják.

Kültéri homlokzatvilágítás modern megjelenéssel

A modern és mégis letisztult stílussal rendelkező lámpák a kinti világítás kapcsán is fókuszba kerülnek manapság. Ugyan az igényes kültéri lámpa fajták terén is léteznek mutatós darabok, de az egyszerű, sötét színek és a letisztultság inkább jellemző ezekre a fajtákra. A homlokzat méretétől, a kerti rész felőli terület nagyságától függően több darabot is hasznos lehet felszerelni, így nem fordulhat elő, hogy a csúszós járda egy-egy szakasza sötétben maradna. Ha kissé otthonosabb megjelenéssel rendelkező lámpákat szeretnénk előnyben részesíteni, akkor a kültéri falikarok is remek választásnak bizonyulnak.

Függeszték és mennyezeti lámpa a teraszon

Talán az egyik legfontosabb kültéri lámpa típus az, amely a terasz fölé, a bejárati ajtóhoz elhelyezhető. Ezen a területen ugyanis érkezéskor, induláskor, vagy a közlekedés során rendszerint szükség van a megfelelő fényviszonyokra. A falikarok e területre is remek választások lehetnek, de ha lépcső is társul a terasz mellé, akkor ne feledkezzünk meg annak megvilágításáról sem. Sok bosszúságtól és akár balesetveszélyes szituációktól is megkímélhetjük magunkat azzal, ha a csúszós, téli hónapokban nem kell sötétben tapogatóznunk. Többféle lépcsővilágítás közül is választhatunk, s akár mozgásérzékelős típusok mellett is dönthetünk. A gyártók e tekintetben is arra törekednek, hogy minden szempontból igényes és a funkciónak is maximálisan megfelelő darabokkal lépjenek piacra.

Hangulatvilágítás ősszel is

A kültéri lámpa fajták közül a hangulatvilágítást célzó darabok előnyeit legtöbbször nyáron élvezzük. Az esti grill party, a bográcsozás és a baráti összejövetelek mellé szinte nélkülözhetetlenek ezek az eszközök. De mi a helyzet a télhez közeledvén? Mondjunk le ezekről alapvetően, vagy jó szolgálatot tehetnek ősszel, télen is? A ház karácsonyi dekorációjától ezúttal tekintsünk el, és maradjunk azoknál a lámpa típusoknál, amelyekkel megvilágíthatunk alulról egy örökzöldet vagy a teraszt kívülről. Ezek igenis hasznosak tudnak lenni, így megéri e fajtákon is elgondolkodni akkor, ha a kerti világítástechnika összeállítása a cél.

Beépíthető lámpa süllyesztett megoldással

A süllyeszthető világítással rendszerint az álmennyezet, vagy egyes belsőépítészeti megoldások során szoktunk találkozni. Nem csak az ingatlanon belül, de a kertben is használható azonban a módszer, méghozzá elsősorban az autóbejáró környékén, vagy például a kerti utak és járdák mentén. A beépítést követően mutatós végeredménynek örvendhetünk, mely ráadásul funkcióját illetően is megfelel az igényeknek. A kert kialakítása során tehát érdemes egyfajta lehetőségként tekinteni az ilyen jellegű világítástechnikára is. A beépíthető lámpa a kert méretétől függetlenül remek választás, és a megfelelő számú világítótest beépítésével még az őszi és téli sötét reggeleken, estéken is biztosíthatjuk a parkoláshoz, közlekedéshez szükséges fényt.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Jelentősen megnövekedett az észak-kínai leopárdok populációja

Jelentősen, 25 százalékkal nőtt az egyik leopárdalfaj, az észak-kínai leopárdok (Panthera …