A hűtővitrin használatának előnyei a vendéglátásban

0

Meglátni és megkívánni! Hűtővitrin vásárlása okos döntés a vendéglátásban! Ha jól bemutatott, csalogató a kínálat, az ember nemcsak látja, de meg is kívánja.

Fontos tudni, hogy megkülönböztetünk háztartási és ipari, kereskedelmi hűtőket. De vajon miben különböznek? A háztartási hűtő tárolókapacitása kisebb, hűtési teljesítményben is alulmarad. A takarékosabb üzemmód is a kereskedelmi hűtők sajátja. A hűtővitrin az élelmiszeriparban és a vendéglátásban nélkülözhetetlen termék. Nemcsak tárolás, hanem termékbemutatás céljából is remek lehetőség. Nézelődj bátran a webáruházban, hiszen ma már nagyon egyszerű, gyors és megbízható folyamat a hűtővitrin vásárlása online.

Hűtővitrinek funkciói

Bizonyos termékeket megfelelő hőfokon kell tartani, és jól láthatóan elhelyezni. Fontos átgondolni a tér kapacitását, funkcióit és biztonságosságát! Ha megvan a rendelkezésre álló szabad terület mérete egy helyiségben, utána azon gondolkodjunk, mit szeretnénk értékesíteni a hűtővitrin segítségével, hogy ahhoz megfelelő formát és nagyságot válasszunk!

  • Vannak olyan vendéglátói tevékenységek, amikor egy hely nem önkiszolgáló módon működik, az emberek csupán megtekinthetik a hűtővitrinben elhelyezett termékeket, amelyek a látvány, az emberekben kiváltott érzések miatt kerülnek bemutatásra. Egy cukrászdában vagy menüző helyen a látottak alapján választ az ember, hiszen úgy könnyebb eldönteni, mit is kérjünk inni vagy enni.
  • De vannak olyan vendéglátóhelyek, ahol önkiszolgáló módon kivehetik az emberek a hűtővitrinből az italokat, főételeket, desszerteket (mint pl. az IKEA vagy a kifőzdék), majd vihetik magukkal a kasszához, amire esett a választásuk.
  • És nem utolsó sorban jó reklám lehet egy kiállított, hatalmas, szemet vonzó üvegfelület, amelyben üdítőket, szeszesitalokat kínálnak. Az ember meglát egy logót, és gyorsan el tudja dönteni, mit akar rendelni. Nyilván ezekben az esetekben promóciós elemként van jelen a szállító részéről, ilyenkor a tárolás, a látvány és a reklám is megoldott.

 

Hűtővitrinek széles választéka

Egy hűtővitrin időtállósága fontos szempont a választás során, ezért jó minőségben, jó anyagból kell, készülnie! Ételeket, italokat tárolnak benne vagy mutatnak be. Az időtállóság és a sterilitás miatt anyaga rozsdamentes, formai megjelenése üvegajtóval ellátott, ami betekintést enged. De a ventillációs, légkeveréses hűtőfunkció is fontos tényező.

Néha egészen különleges és praktikus az ipari, professzionális hűtővitrinek megjelenése. Vannak pult alá helyezhető üvegajtós hűtőszekrények, amelyek ventillációs hűtési rendszerrel működnek. De vannak közöttük hajlított frontüvegesek, rozsdamentes 1 és 2 üvegajtós termékek. Nem mindegy, mit szeretnénk tárolni vagy bemutatni, ahhoz mérten kell a hűtőt kiválasztani! A bemutató- és kínáló vitrinek színe többféle lehet; rozsdamentes acél, fehér és fekete.

 

Összegzés

Vendéglátó egységekben a hűtővitrinek fokozott igénybe vételnek vannak kitéve, ezért fontos körültekintően választani, ha kell, szakmai segítséget kérni! Ma már bármit rendelhetünk webáruházból, a pontos paraméterek alapján könnyen eldönthetjük, mire van szükségünk. A hűtővitrinek nagy előnye, hogy betekintést enged, és az ember nemcsak meglát ételeket, italokat, hanem sokszor meg is kívánja azokat. Egy jó vitrinben a legfontosabb a termékek figyelemfelkeltő bemutatása, hiszen az impulzív vásárlók benyomás alapján döntenek. Akadnak olyanok is, akik presztízsből fogyasztanak prémium termékeket. Egyre több a tudatos vásárló, nekik nem mindegy, hogy mit fogyasztanak, ezért keresik a bevált, megbízható logókat.  Egy jó hűtővitrin valójában felér egy kirakattal, hiszen a különleges bemutatás gyors eladást tesz lehetővé.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Színes - Érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Létezik zero-waste karácsony?

Elsőre különleges és nehéz kihívásnak tűnhet a hulladékmentes vagy az eco-friendly (környe…