5 tipp, hogyan aludj el pár perc alatt

1

Nehezen merülsz álomba? Íme pár szuper tipp, hogyan aludj el csupán két perc alatt.

 A stresszes és fárasztó hétköznapok során sokak számára okoz gondot az elalvás, valamint maga az alvás minősége. Ez sajnos nagyban meghatározza az energia szintet, a fáradtság és a folyamatos kimerültség érzetét. Azonban jó tudni, hogy kellő türelemmel szinte mindenen lehet segíteni.

Összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan gyorsíthatod meg az elalvás folyamatát:

  1. Sportolj!

A testmozgás az egész testre és szervezetre jótékony hatással bír, valamint könnyíti az elalvást is, hiszen lefárasztod a szervezetet. Azonban egyáltalán nem mindegy, mikor iktatod be a napodba: amennyiben reggel edzel, szinte biztosan jót fogsz aludni este, viszont ha este végzel egy kiadós kardió edzést például, akkor túlságosan felpörgetheted magad, így nehezebben fogsz elaludni.

  1. Tölts időt a szabadban!

Érdemes gondoskodni mindennap arról, hogy megfelelő mennyiségű természetes napfényhez juss, ugyanis a Fittpharma szakértői szerint legalább 30 percre lenne szükség ahhoz, hogy a fáradtság a megfelelő időben, azaz este lefekvés előtt jelentkezzen.

  1. Szieszta

Amennyiben lehetőséged van sziesztázni, mindenképpen élj a lehetőséggel. Nem véletlen, hogy a mediterrán emberek miért oly kiegyensúlyozottok: az ebéd utáni rövid pihenés rendkívül pozitív hatással van a szervezetre. Viszont figyelj oda, mikor pihensz le: például egy délután 2 óra körüli rövid pihenő még nem zavar be az esti alvásba, de ha ugyanezt már 4 órakor teszed, könnyen felborulhat a napi rutin.

  1. Figyelj oda az étkezésre!

Közvetlenül lefekvés előtt semmiképpen se egyél, mégpedig azért, mert az éjszaka folyamán az emésztő szervrendszerednek is nagy szüksége van a pihenésre. Így tehát a konkrét lefekvés előtt 2-3 órával érdemes befejezni a vacsorát. Sőt, az egész napos étkezés is befolyásolja az alvás minőségét, ezért mindenképpen törekedj az egészséges ételek fogyasztására, valamint az elegendő mennyiségű folyadékbevitelre.

  1. Tarts szünetet a munka és az alvás között!

Ez persze nem mindig kivitelezhető dolog, mégis érdemes beiktatni valami egyéb programot, például egy sétát, edzést, vagy bármilyen szórakoztató elfoglaltságot. Akár egy pihentető olvasás is segít annak érdekében, hogy pihentető alvásban legyen részünk.

Amennyiben az imént felsorolt tippek sem segítenek, megérnek egy próbát a különböző természetes, nyugtató hatású étrendkiegészítők.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

A dinoszauruszok szociális viselkedését vizsgálták magyar paleontológusok

A Magyar Természettudományi Múzeum, MTA-ELTE-MTM Paleontológiai Kutatócsoport és az ELTE T…