5 szakértői szabály az éjjeliszekrény kiválasztásához

0

Ezek a tanácsok segítenek meghozni a jó döntést.

Az éjjeliszekrény kiválasztása mindig élvezetes folyamat, hiszen rengeteg a lehetőség a piacon. Csillogó tükrös darabot keresel, vagy egy bohém rattan szekrény vonz? Mivel nagyon sokféle éjjeliszekrény közül lehet választani, fontos figyelembe venni a méretet, mielőtt egy lehetséges opciót a kosárba tennél.

1: Tartsd a helyes arányokat!

Mielőtt az éjjeliszekrény kiválasztására térünk, először is fontos meghatározni az ágy méretét. Csak azért, mert korábban dupla ágyon aludtál egy stúdióapartmanban, még nem biztos, hogy ez a megfelelő darab a hálószobába egy kertesházban. Ha nagy szobád van, a queen-size ágy meglehetősen szűkösnek tűnik, de ha king-size ágyad egy kicsi szobában, az tényleg csak akkor előnyös, ha szó szerint beleveted magad esténként.

2: Mérd le a magasságot és a szélességet!

Az éjjeliszekrény méretének meghatározásakor érdemes megvizsgálni az ágy méretét is. Nem előnyös, ha sokkal alacsonyabban vagy magasabban van a matracnál, különben ügyetlenül nyúlsz majd a rajta lévő dolgokért. A szélesség tekintetében valamivel több a játéktered, ha ismered a szobád és az ágy szélességét.

3: Gondolkozz kreatívan!

Sok hagyományos, kétfiókos éjjeliszekrény van a piacon, de nem árt egy kicsit kreatívan gondolkodni, amikor a saját lakásodról van szó. Amíg a méretét tekintve megfelelő, az éjjeliszekrényeknek nem kell egy adott stílust képviselnie. Választhatsz akár nagy ládákat is az ágyad két oldalára, hiszen ezekben rengeteg tárgy elfér.

4: Ne aggódj amiatt, összepasszolnak-e a bútorok!

Az éjjeliszekrény stílusának nem kell megegyeznie az ágyéval. Találhatsz például egy vintage stílusú darabot, ami remekül illik a már meglévő bútorokhoz, ha nem is passzol hozzájuk pontosan. Ha nem kedveled az aszimmetriát, kereshetsz mellé egy hozzáillő lámpát vagy grafikát, hogy kiegyensúlyozott összhatást teremts.

5: Tartsd szem előtt a saját rutinodat – a funkcionalitás fontos!

A napi rutin és szükségletek szem előtt tartása is lényeges az éjjeliszekrény kiválasztásakor. Elegendő helyet kell kihagyni egy pohár víznek, egy-két könyvnek, egy bekeretezett fényképnek vagy egy lámpának is. Összességében elmondható, hogy ha az arányok kiegyenlítettek, és a funkcionális igények is teljesülnek, akkor nagyszerűen választottál.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A hideg- és melegvizes magasnyomású mosó közötti különbség. Melyiket érdemes választania?

A magasnyomású mosóknak több típusa ismert, melyet elsődlegesen két csoportba tudunk oszta…