5 szakértői szabály az éjjeliszekrény kiválasztásához

0

Ezek a tanácsok segítenek meghozni a jó döntést.

Az éjjeliszekrény kiválasztása mindig élvezetes folyamat, hiszen rengeteg a lehetőség a piacon. Csillogó tükrös darabot keresel, vagy egy bohém rattan szekrény vonz? Mivel nagyon sokféle éjjeliszekrény közül lehet választani, fontos figyelembe venni a méretet, mielőtt egy lehetséges opciót a kosárba tennél.

1: Tartsd a helyes arányokat!

Mielőtt az éjjeliszekrény kiválasztására térünk, először is fontos meghatározni az ágy méretét. Csak azért, mert korábban dupla ágyon aludtál egy stúdióapartmanban, még nem biztos, hogy ez a megfelelő darab a hálószobába egy kertesházban. Ha nagy szobád van, a queen-size ágy meglehetősen szűkösnek tűnik, de ha king-size ágyad egy kicsi szobában, az tényleg csak akkor előnyös, ha szó szerint beleveted magad esténként.

2: Mérd le a magasságot és a szélességet!

Az éjjeliszekrény méretének meghatározásakor érdemes megvizsgálni az ágy méretét is. Nem előnyös, ha sokkal alacsonyabban vagy magasabban van a matracnál, különben ügyetlenül nyúlsz majd a rajta lévő dolgokért. A szélesség tekintetében valamivel több a játéktered, ha ismered a szobád és az ágy szélességét.

3: Gondolkozz kreatívan!

Sok hagyományos, kétfiókos éjjeliszekrény van a piacon, de nem árt egy kicsit kreatívan gondolkodni, amikor a saját lakásodról van szó. Amíg a méretét tekintve megfelelő, az éjjeliszekrényeknek nem kell egy adott stílust képviselnie. Választhatsz akár nagy ládákat is az ágyad két oldalára, hiszen ezekben rengeteg tárgy elfér.

4: Ne aggódj amiatt, összepasszolnak-e a bútorok!

Az éjjeliszekrény stílusának nem kell megegyeznie az ágyéval. Találhatsz például egy vintage stílusú darabot, ami remekül illik a már meglévő bútorokhoz, ha nem is passzol hozzájuk pontosan. Ha nem kedveled az aszimmetriát, kereshetsz mellé egy hozzáillő lámpát vagy grafikát, hogy kiegyensúlyozott összhatást teremts.

5: Tartsd szem előtt a saját rutinodat – a funkcionalitás fontos!

A napi rutin és szükségletek szem előtt tartása is lényeges az éjjeliszekrény kiválasztásakor. Elegendő helyet kell kihagyni egy pohár víznek, egy-két könyvnek, egy bekeretezett fényképnek vagy egy lámpának is. Összességében elmondható, hogy ha az arányok kiegyenlítettek, és a funkcionális igények is teljesülnek, akkor nagyszerűen választottál.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Így válasszunk szőnyeget az otthonunkhoz

Segítünk, melyik helyiségben milyen szőnyeg a legjobb választás.  Lépett már olyan szobába…