5 elengedhetetlen ruhadarab vadászathoz

0

Minden vadász tudja, hogy a speciális, vadászathoz készített ruhadarabok mennyire fontosak egy-egy vadászat során. Azonban, aki csak most kezd gondolkodni azon, hogy ezt a szabadidős tevékenységet választja, mindenképpen gondban lehet, hogy mit szerezzen be, amikor egy vadászboltba indul. Mutatunk 5 olyan ruhadarabot, amelyek mindenképpen kerüljenek be a kosarunkba az első vásárlás alkalmával.

Az egyik legfontosabb vadászruha, nem más, mint a lesnadrág, ami a hideg, téli napokon tesz nagyon jó szolgálatot. A bélelt nadrág, extra kényelmet biztosít. Nem csak meleg egy ilyen nadrág, hanem szél – és vízálló is, illetve levehető nadrágtartókkal rendelkezik. A nadrág funkcionalitását mi sem bizonyítja jobban, mint a tágas zsebek és a mágneses gombokkal ellátott lábzsebek.  A nadrág alja cipzárral és kattanó pánttal ellátott.

A sokoldalú vadászkabát is elengedhetetlen egy-egy vadászat során. A karok alatti puha kötött anyagból készült kialakítás a jó légáteresztést teszi lehetővé. A vadászkabát ezen kívül, jól is néz ki. Mivel nagyon kényelmes kabátról van szó, így nem csak a vadászaton, hanem egyéb szabadidős tevékenység során is bátran használható.

A vadászok egyik kedvenc ruhadarabjává válhat a fűthető mellény, amely integrált HEAT rendszerrel rendelkezik, amelyet a mellény bal oldalán található gomb, egyszerű megnyomásával aktiválhatunk. A mellényen állítható a fűtés mértéke, így mindenki egyénileg szabályozhatja, hogy milyen hőmérsékleten kíván a zsákmányára vadászni. A vadászat során nem csak azért van szükség meleg holmikra, mert minden évszakban számolhatunk zord éjszakai időjárással, azaz hideggel, széllel és faggyal, hanem az eső is bármikor meglephet bennünket. Ilyenkor jól jön egy olyan vadászati ruházat, amely nem csak meleget biztosít, hanem vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezik.

A fűthető mellény és a meleg kabát mellett, egy vadászati, hunter nadrágra is szükség lehet. Ezek a nadrágok különböző színekben kaphatók, hogy megfelelően igazodjanak a természet, váltakozó színeihez. Több jellemzőjük miatt is remek társunk lehet a vadászat során: strapabíró, gyorsan száradó, szélálló, kullancs – és szúnyogvédelem.

A vadászathoz elengedhetetlen ruhadarabok felsorolásából nem maradhat ki a baseball sapka sem. Ma már kaphatók LED diódákkal ellátott sapkák, amelyek a rossz látási viszonyokat hivatottak kiküszöbölni. Egy ilyen sapka, egyes esetekben még a LED fejlámpákat is ki tudja váltani. A LED diódák kapcsolója a sapka hátoldalán van elhelyezve.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Életmód

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

A napi meditáció előnyei

A napi meditáció hatékony eszköz a stresszkezeléshez, a szorongás csökkentéséhez és ahhoz,…