4 ötlet a meghitt hálószoba kialakításához

0

Vajon hogyan lehetséges a meghitt hálószoba kialakítása? Az alábbi cikkben négy ötletet mutatunk be, amivel megvalósíthatod ezt.

Minden napunk meghatározó szakasza a reggeli ébredés és az esti lefekvés.  Ahhoz, hogy ezek a szakaszok minél jobban segítség a napunk alakulását szükség van egy ideális hálószobára ahova szívesen térünk be a nap végén kipihenni a nap eseményeit. Éppen ezért olyan hangulatot kell kialakítani, ami elősegíti az ébredést és az elalvást. Mindenki másképpen alakítja ki  a hálószobát, a követendő trendek vagy éppen ennek ellentéteként teljesen a trendek figyelembevétele nélkül. Ha megkérdezünk egy lakberendezőt, ő többféle tippet, ötletet tud adni, ami segíthet az álom hálószoba kialakításához.

Milyen tényezőket kell figyelembe venni egy meghitt hálószoba kialakításakor?

Az alábbiakban eláruljuk, hogy mire kell figyelni, hogy a lakás ezen része is meghitt legyen.

1.    Színek

Nyugtató alapszín tónusokat használjunk, barna, bézs, szürke, zöld.

2.    Kiegészítő tárgyak

Függönyök, párnák, takarók használata, meleg paplan téli éjszakákra.

3.    Világítás

Lehetőleg több helyi fényforrást használjunk a hálószobában, mindenképpen legyen az ágy mellett, a mennyezeten,  de hangulatvilágítás a szobában bárhol elhelyezhető.

4.    Bútorok

A hasznos és praktikus bútordarabok nem hiányozhatnak egy hálószobából sem. Mint például:

  • az ágyneműtartó, amelyben téli ruhákat, takarókat is lehet tárolni,
  • a pad vagy zsámoly az ágy lábánál, a ruhák tárolására,
  • az ágy mögötti tárolók, amelyek könyvek tárolására, pakolásra alkalmasak,
  • a szobainas,
  • és a szőnyeg.

Mivel lehet még elősegíteni a pihentető hálószoba kialakítását?

A hálószoba kialakításánál a legfontosabb dolog, hogy vegyük figyelembe az ott élők viselkedési szokásait, hiszen mindenkinek más a habitusa. Fiatalabb embereknek lehet harsányabb színeket alkalmazni, míg az idősebbeknek inkább a pasztelebb árnyalatok a megfelelőek.

Nagyon fontos tényező a hálószoba fekvése, tájolása. Igazán a keleti fekvés a legkedvezőbb, hiszen nem mindegy, hogy mikor és mennyi ideig süt be a nap, van világos a szobában. Amennyiben esetleg északi fekvésű a hálószoba érdemes meleg színeket alkalmazni, esetleg csak egy falon, de akár az egész szobában is.

Lehetőség szerint az itt elhelyezett bútorok és berendezési tárgyak többfunkciós megoldásúak legyenek.Lényeges a tárolóhelyeket praktikusan kialakítani, hiszen a ruhákat általában itt tudjuk elhelyezni.

Aki szeret a hálószobában az ágyban fekve olvasni lényeges a helyi megvilágítás a megfelelő fényviszonyok miatt. Praktikum és funkcionalitás a legjellemzőbb tényezők, amikor egy hálószobát berendezünk, pedig sokszor a kellemes, luxus kinézetű, elegáns szobára volna szükség a valódi pihenéshez, amit a különböző puha, minőségi anyagok alkalmazásával egyszerűen el lehetne érni. Figyelembe véve természetesen mindegyik ott élő fél ízlését, aki a hálószobát használja.

A hálószoba megfelelő kialakítása az alapja annak, hogy megfelelően kipihenten tudjuk meg kezdeni és végig tevékenykedni a napot.

Összegezve

A meghitt hálószoba kialakítására mindenképpen szükség van, hiszen itt pihenjük a napi események fáradalmait, innét indulunk reggel és itt fejezzük be a napot az esti lefekvéskor.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Mik a bandázs zsinórok és mire használhatóak?

A bandázs zsinórok, más néven szövetzsinórok, sokoldalú eszközök, amelyek számos területen…