Változatos programok a veszprémi Gizella-napok kínálatában

0

Kiállítások, koncertek, gyermekprogramok és újdonságként sportprogramok is várják az érdeklődőket a pénteken kezdődő Gizella-napok kínálatában május 4. és 13. között Veszprémben – közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a tíznapos összművészeti rendezvénnyel a város kulturális sokszínűségét ünneplik, melynek ezúttal újdonságként része lesz egy szabadtéri súlylökő verseny és egy 200 kilométeres kerékpáros teljesítménytúra is.
Hozzátette: 25 helyszínen, 75 program várja az érdeklődőket a programsorozat, amely a polgármester szavai szerint a város kulturális intézményei, az érsekség, az egyetem és a honvédség összefogásának köszönhetően valósulhat meg. A rendezvénysorozat Hunyadi Mátyás királlyá választásának 560., születésének 575. évfordulójára emlékező kiállítással veszi kezdetét pénteken.     Porga Gyula kiemelte: hat esztendeje mutatkoznak be a programsorozat részeként a katonák, hozzátéve, hogy május 12-én a szombat esti ünnepi főműsorban ad koncertet a Honvéd Együttes. Az esten Zoób Kati divattervező mond ünnepi beszédet – fűzte hozzá.
Zalavári Eszter, a program szervezője kiemelte, hogy jövő pénteken és szombaton könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket, mások mellet fellép a Hot Jazz Band, a Balkan Fanatik és Caramel. Hozzátette: az előző évekhez hasonlóan idén is lesz szabadtéri filmvetítés, jövő pénteken és szombaton este három-három filmalkotást láthatnak az érdeklődők. A legkisebbeket játékpark, a Kabóca Bábszínház Kodzsugukila, a boszorkány című előadása és az életre kelt mesehősök című kiállítás várja május 13-án, vasárnap – tette hozzá.
Az egyházhoz kapcsolódó rendezvények közül a szervező kiemelte a Veszprémi Főegyházmegye alapításának 25. évfordulója alkalmából a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban szerdán megnyíló tárlatot és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjéhez tartozó szentek életét bemutató kiállítást, amely május 7. és 12. között látható majd a veszprémi bazilikában. A programsorozat a Gizella Nőikar jótékonysági koncertjével zárul jövő vasárnap este a megyeházán – fűzte hozzá.


Programok

GIZELLA NAPOK 2018. MÁJUS 4-13.

GIZELLA NAPOK 2018. MÁJUS 4-13.

Boldog Gizellára, Szent István király bajor születésű feleségére emlékezünk minden év májusában, Gizella névnapjához kapcsolódva. Veszprém, a magyar királynék koronabirtoka, érseki székhely, e patinás egyetemi város a virágnyílással egy időben vendégváró kapuit is kitárja.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Belföld

Ezt már olvasta?

Elektromos robogó protokoll

Elektromos robogó protokoll – Néhány dolog, amit érdemes tudnod a Budapesten megjele…