Kormányszóvivő: Soros György nem hajlandó elfogadni a magyar választás eredményét

0

Az elmúlt napok eseményei kristálytisztán megmutatták, hogy Soros György nem hajlandó elfogadni a magyar országgyűlési választás eredményét – mondta a kormányszóvivő kedden, Budapesten újságíróknak.

Kovács Zoltán hangsúlyozta, Soros György újra folytatja azokat a tárgyalásokat, amelyeknek a célja, hogy megkérdőjelezze a magyar voksolás kimenetelét és szövetségeseket gyűjtsön a demokratikusan megválasztott magyar kormánnyal, illetve többséggel szemben. Példaként említette a milliárdos hétfői látogatását Frans Timmermans-nál, az Európai Bizottság alelnökénél, aki szerinte mindig sokkal gyakrabban folytat egyeztetéseket Soros Györggyel és szervezeteivel, mint a valódi civil szervezetekkel.
“Teljesen nyilvánvaló, hogy Timmermans Soros embere” – jelentette ki a kormányszóvivő, majd aláhúzta, az Európai Bizottság alelnöke olyan elkötelezett bevándorláspárti politikát folytat, amelynek célja Magyarország, illetve a bevándorláspárti politikának ellenálló más országok megtörése.
Kiemelte, a “Soros-birodalom” tevékenységéhez tartozik, hogy Soros György fia az elmúlt napokban – látszólag a demokrácia nevében – arra buzdított, hogy a demokrácia, a demokratikus választás eredményei ellen tüntessenek Magyarországon. Ennek alapján teljesen nyilvánvaló, hogy mire számíthatunk a “soros-birodalom” képviselőitől, szervezetőitől: meg fogják próbálni megtörni Magyarországot, megpróbálják elérni, hogy az ország feladja bevándorlásellenes álláspontját, és rá akarnak kényszeríteni egy olyan állandó elosztási mechanizmust, amely most már tízezres nagyságrendben kényszerítene bevándorlókat a tagállamokra. Az uniós intézmények ezt a megoldást tavaly júniusban készítették el az úgynevezett Dublin IV-es reformmal – mondta.
Hangsúlyozta, a magyar kormány azonban ezt teljes mértékben elutasítja és minden eszközzel ellenáll annak, mivel a Fidesz-KDNP a magyar szuverenitás megvédésére olyan mandátumot kapott a magyar emberektől az egy héttel ezelőtti választáson, amit sem az Európai Unióban, sem pedig a civil szervezetek részéről nem lehet megkérdőjelezni. A választás teljesen tisztán kijelölte azt az utat, amelyet Magyarországnak járnia kell a migráció ellenes küzdelemben – erősítette meg.
Kovács Zoltán emlékeztetett arra is, hogy az uniós LIBE-bizottság az előző héten elfogadta azt a jelentéstervezetét, amely mondvacsinált okkal próbálja elítélni az országot az Európai Parlamentben, hogy megtörje Magyarország bevándorlásellenes magatartását.
Kérdésekre válaszolva árulkodónak nevezte, hogy az Európai Bizottság tagjai az utóbbi években Soros Györgyöt többször fogadták, mint a demokratikusan megválasztott kormányfőket, állami vezetőket, ezek a találkozók pedig a látszatnyilvánosság jegyében zajlanak, hiszen az ott elhangzottak tartalmáról nem lehet tudni. Az egyeztetések eredményei ugyanakkor visszaköszönnek bizonyos jelentésekben, és olyan dokumentumokban, amelyek Magyarország elítélésén dolgoznak – fejtette ki a kormányszóvivő. Megjegyezte, a magyar kormány folyamatosan kéri a bizottság tagjait, hogy hozzák nyilvánosságra a valódi tartalmát ezeknek a beszélgetéseknek.

 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés 2018-as Választás

Ezt már olvasta?

Elektromos robogó protokoll

Elektromos robogó protokoll – Néhány dolog, amit érdemes tudnod a Budapesten megjele…